Om konkurransen

21.-22. november 2020

20.-21. november 2021

Om konkurransen


Underholdningskampen er en underholdningskonkurranse for skolekorps på Østlandet. I tillegg til musikalsk kvalitet, vektlegges repertoar og sceneopptreden i vurderingen av korpsene.  Dette er en arena hvor formidling, spilleglede og en helhetlig scenopptreden står i fokus.


Deltagerkorpsene deles inn i fire klasser: janitsjar, brass, juniorkorps og åpen klasse. I janitsjar- og brassklassene konkurrerer korpsene i to kategorier: musikalsk innhold og underholdning. Her vil separate dommere vurdere korpsene uavhengig av hverandre i de to kategoriene, og det vil i alle divisjoner kåres både en musikalsk vinner og en vinner av underholdningsprisen. For korpsene i juniorklassen og åpen klasse vil det gis tilbakemeldinger i form av dommerkommentarer, men det vil ikke konkurreres med poengsummer. Les mer i konkurransereglementet.


Konkurransen er inspirert av tilsvarende arrangementer på Vestlandet, som Stavanger Open. Her ser vi at en arena med nye utfordringer for musikantene har blitt et høydepunkt på høstsesongen. Sjekk gjerne ut denne linken for å få et bilde av hva en slik konkurranse kan inneholde.


Konkurransen arrangeres tredje helg i november hvert år. Divisjonene fordeles over to dager, og hver konkurransedag avsluttes med festkonsert og premieutdeling.


Oslo Brass Band er initiativtaker og arrangør av konkurransen.